Pogoji poslovanja

1. Podatki o podjetju

Spletna trgovina: www.naturinsa.si
Podjetje:
Terrasleep, Srečko Berce s.p.
Volča 25
SI-4223 Poljane nad Škofjo Loko
Slovenija
Davčna številka: SI73974757
Matična številka: 7111959000
Telefon: 040 328 391
E-pošta: info@naturinsa.si

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Spletna trgovina www.naturinsa.si je v lasti in upravljanju podjetja Terrasleep, Srečko Berce s.p., v nadaljevanju prodajalec (mi, naše) Naturinsa.

2. Varovanje osebnih podatkov

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj (Politika varstva osebnih podatkov).

3. Vrste uporabnikov

Z registracijo na www.naturinsa.si postanete član Naturinse. Pravico do nakupa v spletni trgovini Naturinsa imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

4. Dostopnost informacij

Naturinsa se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

5. Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Naturinsa posodabljajo sproti. Cene v spletni trgovini Naturinsa so enake tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

6. Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Naturinso in kupcem je v spletni trgovini Naturinsa sklenjena v trenutku, ko Naturinsa kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Naturinso kot za kupca.
Kupoprodajna pogodba oz. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku Naturinse in je potrošnikom dostopna preko svojega uporabniškega računa Naturinsa ali na njihovo pisno zahtevo.

7. Rok dostave

Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 12 uro, bodo odpremljena še isti dan v primeru plačila po povzetju, preko PayPal-a ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.

8. Vrste plačil

Spletna trgovina Naturinsa omogoča naslednje vrste plačil:

 • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije (Po povzetju),
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s PayPal-om na račun podjetja (za registrirane uporabnika PayPal-a),
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko vmesnika PayPal (za vse, ki nimajo računa PayPal).

Stroški pakiranja in dostave znašajo 2,99 € za posamezno naročilo. Pri na nakupu nad 60,00 € je cena pakiranja in dostave brezplačna.

Možen pa je tudi osebni prevzem na sedežu Naturinse. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države EU je strošek poštnine odvisen od višine naročila.

9. Izdaja računa

Naturinsa po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v .pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 
10. Vrednostn bon in koda za popust

Vrednostni bon

 • Vrednostni bon je darilna kartica, ki ga Naturinsa proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), prodajalec Naturinsa, pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine Naturinsa.
 • Vrednostni bon je na voljo za nakup v spletni trgovini Naturinsa. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače določeno.
 • Menjava vrednostnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku v enem naročilu. Delna unovčitev bona ni možna. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Vrednost nakupa mora biti višja od vrednosti bona.
 • Uporaba vrednostnega bona: Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dodajte v košarico. V spletni blagajni v polje ”darilna kartica” vpišite 8-mestno kodo darilne kartice in kliknite ”uporabi darilno kartico”. Vrednost kartice se vam odšteje od končnega zneska košarice.
 • Znotraj enega spletnega naročila vam omogočamo sočasno uporabo več vrednostnih bonov in ene kode za popust.

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda omogoča različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Naturinsa. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu Naturinse ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
• Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
• Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
• Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
• Koda popusta velja le za izdelke, ki niso znižani (v akciji).
• Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

11. Postopek nakupa

1. Izberi izdelek: V kolikor že imate uporabniški račun na www.naturinsa.si preverite, če ste prijavljeni. Na strani “trgovina” si izberite izdelek s klikom na ”Dodaj v košarico”. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite ”Zaključi nakup” in sistem vas peusmeri v nakupovalno košarico.

2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na strani  nakupovalne košarice se uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na križec na začetku posamezne vrstice izdelka. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ”Nazaj v trgovino”. V polje “koda kupona” vpišite veljavno kodo, v kolikor jo imate.

3. Na blagajno: V nakupovalni košarici kliknite na povezavo “Nadaljujte na blagajno”. Preusmerjeni boste na stran blagajne, kjer morate izpolnite potrebna polja.

 • 1. Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 • 2. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v Naturinsi.
 • 3. Način plačila: Izbira se lahko med petimi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu, Paypal plačilo ali plačilno kartico.
 • 4. Kuponi in darilne kartice: Če ima uporabnik veljaven kupon za popust ali darilno kartico jo vpiše v ustrezno polje in klikne gumb potrdi.
 • 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 • 6. Dolžnost uporabnika je, da pred oddajo naročila preveri, če so vsi podatki pravilni.

4. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše besedilo ”Vaše naročilo je bilo uspešno oddano” in številka naročila.

12. Postopek obveščanja o nakupu
 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je bilo naročilo sprejeto. Uporabniku so na spletni strani Naturinse vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila, v uporabniškem računu.
 • Naturinsa lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca po telefonu, ki ga je navedel.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.
13. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
 • Veljavna zakonodaja določa, da ima pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@naturinsa.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Naturinsa, Volča 25, SI-4223 Poljane nad Škofjo Loko. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek zaradi vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago. Kupnina bo vrnjena nazaj na račun od kjer je bila plačana v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe, pod pogojem, da smo v tem času tudi fizično že prejeli vrnjen izdelek. .
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek, obenem se vrne tudi promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
14. Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva!

15. Varnost

Naturinsa uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi prodajalec Naturinsa. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Naturinse.

16. Komunikacija

Naturinsa bo komunicirala z uporabnikom preko sredstev, ki jih je navedel ob naročilu ali pri registraciji v uporabniški račun. Oglasna elektronska sporočila in SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

V kolikor uporabnik ne želi prejemati tovrstnih sporočil, nam mora to sporočiti preko elektronske pošte.

17. Ocene, mnenja in priporočila
 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Naturinsa omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Naturinsa pregleda in potrdi. Ne bomo objavili mnenj oz. prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po našem mnenju ne koristijo drugim uporabnikom spletne trgovine Naturinsa.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Naturinsi dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Naturinsa ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Naturinse, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje, ter, da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Naturinso.
18. Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Naturinsa in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

19. Omejitev odgovornosti

Naturinsa po najboljših močeh skuša zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo v trenutku, tako, da ni mogoče zagotoviti, da bodo vsi podatki na spletni strani www.naturinsa.si posodobljeni v aktualnem času.

20. Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

21. Pritožbe in spori

Naturinsa spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Naturinsa se po vseh močeh trudi izpopolnjevati in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@naturinsa.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Naturinsa bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Naturinsa se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Naturinsa v najboljši veri prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

22. Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Pravna podlaga je določena v: Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov, ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 

Vse informacije na straneh spletne trgovine Naturinsa (www.naturinsa.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso potrjena s strani organov zdravstva.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred uživanjem in/ali kombiniranjem le teh posvetujete s svojim zdravnikom.

Spremembe naše politike o varovanju osebnih podatkov se posodabljajo.

Datum zadnje posodobitve: 1.1.2022

Na vrh
Dobrodošli

v zeliščni pehtarni

"Zelišča so zdravilci zemlje, ki jih je narava podarila človeštvu." - Paracelsus
Najdete nas